Eens wat anders op je ontbijtbord? Wat dacht je van deze bananenbrood-muffin šŸ™‚

Ingrediƫnten 10 muffins:

  • 3 middelgrote super rijpe bananen, fijn geprakt
  • 65 gram 100% pindakaas
  • 60-80 ml ongezoete sojamelk of halfvolle melk
  • 130 gram volkoren tarwemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 3 el zaden of fijngehakte noten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de fijn geprakte bananen met de notenpasta en de melk tot de notenpasta helemaal opgelost is.
    Doe het meel en de overige ingrediƫnten erbij en meng goed.
  • Voeg eventueel een scheutje extra melk of water toe als het mengsel te droog is. Het moet een dik smeuĆÆg beslag worden.
  • Vet een cakevorm of muffinvormpjes in met olie en giet het beslag erin.
  • Strooi de zaden of noten erover.
  • Als cake moet het 30 minuten bakken, in de muffinvormpjes 18-20 minuten.
    Het bananenbrood is gaar als je er een prikker in kunt steken die er schoon uitkomt.