• 4 sneetjes volkoren brood (140 gram)
  • 300 ml halfvolle melk
  • citroensap
  • 2 eetlepels rozijnen (25 gram)
  • 2 rode ui (115 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 appel (ongeveer 170 gram)
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 400 gram (extra) mager rundergehakt ongekruid
  • 2 eieren (100 gram)
  • 3 laurierblaadjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rul het gehakt tot je geen rood vlees meer ziet en zet de pan aan de kant. (liefst in een koekenpan met anti aanbak laag, dan heb je geen zonnebloemolie nodig).

Snijd het brood in stukjes en giet de melk erover.

Snijd de uien en knoflook en fruit het met de kurkuma en kerrie in de zonnebloemolie.

Kook de verse sperziebonen en snijd de appel in stukjes.

Druk de melk uit het brood en bewaar deze melk.

Brood, appel, rozijnen, scheut citroensap, ui en knoflook door elkaar mengen. Vervolgens gehakt en sperziebonen er bij voegen. Dan kan het mengsel in een ingevette ovenschaal.

Klop de eieren los en meng dit met de overgebleven melk en schenk dit over het mengsel.

Leg de laurierblaadjes er bovenop.

Zet de schaal 40 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

1 portie à 350 gram (met extra mager rundergehakt): 366 Kcal, 29 kh, 28 eiwit, 13 vet, 5 vezels