Zelf pepernoten met de kinderen maken, hoe leuk is dat?
Voor ongeveer 100 pepernoten:

  • 100 gram kokosolie
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 4 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker
  • 280 gram dadels (zonder pit)
  • scheutje water
  • snufje zeezout

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur.

Mix de dadels met een scheutje water fijn in de blender.

Voeg vervolgens  de vanille suiker, bakpoeder, speculaaskruiden, zeezout, het speltmeel en de gesmolten kokosolie toe en meng alles goed door elkaar.

Blijft het teveel aan de randen plakken, haal het mengsel uit de kom en kneed verder met je handen.

Neem nu steeds een beetje deeg en rol dit tot een balletje.
Vul je bakplaat met balletjes (wellicht 2 bakplaten voor 100 balletjes).

Bak de pepernoten 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Iedere oven is anders, dus check ondertussen of ze niet te donker worden.
Laat ze afkoelen en smullen maar.

Fijne Sinterklaasavond!