Zin in een vegetarisch gerecht waar je kinderen ook dol op zullen zijn?
In een handomdraai heb je deze Gnocchi op tafel staan.

Ingrediënten:
2 courgettes
15 gram verse peterselie
15 gram verse basilicum
1 eetlepel olijfolie/zonnebloemolie
500 gram gnocchi
80 gram parmigiano (pamezaanse) kaas (vaak al in een bakje met kaassnippers verkrijgbaar)
1 citroen
250 gram ricotta

Bereidingswijze:
Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak ze, ongeveer 10 minuten, in een koekenpan met de olie.
Voeg een beetje peper en zout toe

Kook  de gnocchi in een pan met een flinke hoeveelheid water. Op de verpakking staat 1 liter per 100 gram,
maar dat vind ik een beetje overdreven ;). Als ze boven komen drijven zijn ze klaar (ongeveer 4 minuten)

Rasp een theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers één van de helften uit.
Snijd de peterselie en basilicum fijn.

Roer het citroenrasp, citroensap en de kruiden door de ricotta.

Schep de courgette en het ricottomengsel luchtig door de gnocchi en
bestrooi met de kaassnippers.

Een portie van 300 gram bevat 414 Kcal, 14,61 gram vet, 17,7 gram eiwit en 51,3 gram koolhydraten.

Bron: een enthousiaste klant 😉