Hou jij van koek, maar wil je graag minder suikers gaan eten?
Bak dan je eigen gezondere (stevige) havermout koek met onderstaand recept.

Ingrediënten havermout koek

200 gram havermout(meel)
200 gram speltmeel
325 ml ongezoete Amandel Drink
2 eieren
1 el kaneel
2 el koekkruiden
6 el honing
3 el kokosbloesemsuiker
2 tl bakpoeder
Snuf zout

Bereiding havermout koek

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet in met (kokos)olie.

Doe de ongezoete Amandeldrink, eieren en honing in een grote kom. Klop door elkaar met een staafmixer /garde of blender.

Doe in een andere kom de havermout(meel), speltmeel, kaneel, koekkruiden, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en het zout.

Voeg alle droge ingrediënten langzaam toe bij het eimengsel en roer goed door met de staafmixer. Het wordt een vrij stevig beslag (niet vloeibaar).

Schep het beslag over in een bakvorm.

Zet in de oven voor circa 1 uur tot het mooi goudbruin gebakken is.

Geniet ervan!

 

Als je er 12 plakken van snijd, bevat 1 plak volgens bovenstaand recept circa 155 kcal (3,1 gr vet, 24,6 gr koolhydraten en 5,3 gr eiwit).

(nog minder suikers, verminder dan de hoeveelheden van de honing en kokosbloesemsuiker)

 

Bron: I Love Health