Zin in een soepje dit weekend?
Wat dacht je van een Italiaans broodsoepje..

• 2 personen
• 15-30 minuten

Ingrediënten
• 1 grote ui
• 1 teentje knoflook
• 3 sneetjes (oud) bruinbrood
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 blik tomatenblokjes zonder zout
• 100 ml groentebouillon met minder zout
• 1 gedroogd chilipepertje
• 1 kleine courgette
• 1 klein potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding
1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
2. Snijd het brood in dobbelsteentjes.
3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
4. Voeg de tomatenblokjes toe met de dobbelsteentjes brood en de bouillon.
5. Verkruimel het pepertje er boven.
6. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
7. Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
8. Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
9. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af en roer ze door de soep.
10. Warm de soep goed door.