Snelle kipgoulash uit de wok
binnen 30 minuten klaar en laag in calorieën.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 ui
1 rode paprika
400 gram vastkokende aardappelen
200 gram kipfilet
400 gram sperziebonen
2 eetlepels vloeibare margarine of zonnebloemolie
1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
¼ bouillontablet met minder zout
2 eetlepels magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze:
Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
Bak de goulashkruiden kort mee.
Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.

Schep er aan tafel een lepel yoghurt op en geef de sperziebonen erbij.

Eet smakelijk

Bron: Voedingscentrum