Koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham

Ingrediënten voor 3 personen (of 2 volwassenen en 2 kleine kinderen)
500 gram broccoli
200 gram ham reepjes of -blokjes
175 gram geraspte kaas (30+)
200 gram champignons
1 ui
6 lente-uitjes
6 eieren
125 ml kookroom
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui in halve ringen en de broccoli in roosjes.
Kook de broccoli beetgaar.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de champignons in plakjes.

Bedek de bodem van een ovenschaal met uienringen.
Leg de broccoli en de champignons op de ui. Bestrooi de broccoli met hamblokjes en lente-ui.

Kluts de eieren los. Meng de geklutste eieren met de room en een beetje peper en zout.
Giet de geklutste eieren in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van de ovenschotel met geraspte kaas.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak hem in 40 minuten gaar.
De koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham is klaar als het ei gestold is.