Heerlijke ovenschotel met spinazie, champignons en kip

Ingrediënten voor 3 personen (of 2 volwassen en 2 kleine kinderen)

– 500 gram kipfilet (gesneden)
– 300 gram verse spinazie
– 400 gram champignons
– 125 gram zuivelspread
– 70 ml kippen bouillon
– 125 gram mozzarella
– 30 ml olijfolie
– cayennepeper
– knoflookpoeder
–  gerookte paprikapoeder
– 1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Ondertussen snij je de kipfilet in dunne reepjes en bak je deze alvast voor.
    Neem een ovenschaal en vet deze in met 1 geperste knoflook teentje. Daarna leg je de kip op de bodem van de ovenschaal.
  2. Doe daarna de spinazie boven op de kip in de ovenschaal. De champignons snij je in plakjes en deze voeg je er ook aan toe.
  3. De zuivelspread doe je in een kom en hier voeg je de olijfolie, kippen bouillon, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder aan toe.
    Meng alles goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel over de ingrediënten die je in de ovenschaal hebt gedaan en doe er een vel aluminium folie overheen.
    Zet nu de ovenschaal in de oven en laat deze 20 minuten bakken.
    Haal daarna de ovenschotel uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
  5. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en doe deze over de ovenschotel.
    Zet de ovenschotel daarna zonder aluminiumfolie in de oven en laat het 10 minuten bakken.
    Haal de ovenschotel uit de oven en je ovenschotel met spinazie is klaar. Eet smakelijk!