Pompoen is een typisch herfst/winter groente.
Nu de dagen weer korter worden, krijg ik altijd weer zin in stamppotten, stoofpotjes en gerechten met seizoen producten.

Hierbij een heerlijk recept (beetje out of the box) met bloemkoolrijst en pompoen.
En het leuke is dat je dit gerecht binnen 20 minuten op tafel hebt staan.

Ingrediënten voor 4 personen:

800-900 gram pompoenblokjes (koeling of diepvries)
800 gram bloemkoolrijst
50 gram pijnboompitten
200 gram feta
150 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes in 15 minuten gaar.

Verwarm een scheutje olie in een wokpan en bak hierin de bloemkoolrijst in 5 minuten.
Breng op smaak met peper.

Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin kleuren

Giet de pompoenblokjes af.

Snijd de feta in klein blokjes en weeg de rozijnen af.

Voeg alle ingrediënten toe aan de wokpan met bloemkoolrijst, eventueel kan je nog wat olijfolie toevoegen.

Eet smakelijk!