Pompoen is echt een seizoensproduct.
Hiermee kan je heerlijke gerechten maken, zoals deze ovenschotel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 tot 500 gram aardappelen
  • 1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees) of koelvers blokjes pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram kip
  • peper
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
  2. Warm de oven voor op 200° C.
  3. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  5. Fruit de ui met het kerriepoeder in 1 eetlepel zonnebloemolie glazig.
  6. Bak de knoflook en de pompoen even mee.
  7. Voeg een paar lepels water toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  8. Snijd de kip in repen. Bak de kip in zonnebloemolie met wat peper gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
  11. Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
  12. Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal, schep de kip erop en dek dit af met de aardappelpuree. Verdeel het kaasmengsel erover.
  13. Laat het gerecht in ca. 20 minuten goudgeel kleuren.

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum