Wil je snel en gezond wat op tafel zetten, dan raad ik altijd een goed gevulde volkoren wrap aan.
Hierbij een heerlijke Mexicaanse variant:
Quesadilla, met een romige dip en gekruid gehakt is dit absoluut een top recept.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 volkoren wrap
  • 75 gram (mager) rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Mexikaanse kruiden (zelf maken door  (gerookte) paprika, cayennepeper, komijnpoeder, zout en korianderpoeder met elkaar te mengen)
  • 25 gram geraspte 30+ kaas
  • Halve rode ui
  • 1 tomaat
  • Halve paprika
  • 2 eetlepels mais

Dip

  • 15 ml zure room
  • 1 Lente ui ( eventueel beetje bieslook)

 

Bereidingswijze

  1. Rul de gehakt met een scheutje olie fijn in een diepe koekenpan of hapjes pan.
  2. Snijd de knoflook en (halve) ui fijn
  3. Voeg de knoflook, ui en Mexicaanse kruidenmix toe aan het gehakt en rul het gehakt bruin.
  4. Snijd de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes
  5. Leg een volkoren wrap in de pan met anti aanbaklaag.
    Besprenkel één helft met kaas, gehaktmengsel, paprika, mais en tomaat en dek af met een beetje kaas.
    Vouw de tortilla dubbel, druk de zijkanten steeds een beetje dicht en bak beiden kanten licht aan.
  6. Snijd de lente ui in ringetjes (eventueel de bieslook fijn snijden) en voeg toe aan de zure room
  7. Je wrap met gehakt is klaar als de wrap een bruine kleur heeft en de kaas begint te smelten.
    Snijd doormidden en dip in zure room met lente uitjes.

Eet smakelijk!