Voor de één zijn spruitjes een jeugdtrauma (ik moest van mijn moeder zoveel eten als mijn leeftijd, wat baalde ik toen ik twaalf werd hahaha),
voor de ander een heerlijk seizoensproduct waarbij ze elk najaar/winter weer op tafel komen 😊

Inmiddels waardeer ik de spruiten.
Door er een heerlijke stamppot van te maken,
maar ook door dit gerecht met een Aziatisch tintje.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram spruiten
250 gram tempeh
300 gram ongekookte eiermie
120 gram ongezouten cashewnoten
150 ml sojasaus
gerookte paprikapoeder

 

Bereidingswijze:

Als je de tijd hebt kan je het beste de tempeh een uur van te voren marineren.
Ik leg het blok tempeh in een ovenschaal en haal het uit elkaar met een vork, zodat je kleine brokjes krijgt.
Vervolgens marineer ik het met de sojasaus en paprikapoeder en zet het een uur in de koelkast.

Maak de spruitjes schoon door de onderkant er af te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen

Kook de spruiten ongeveer 8 minuten

Bak de tempeh in een wokpan in zonnebloemolie (of olijfolie) totdat ze goudbruin kleuren (ongeveer 6 minuten)

Giet de spruiten af en voeg ze bij de tempeh.

Kook de eiermie volgens de verpakking

Voeg de cashewnoten toe aan de tempeh met spruiten

Als de mie gekookt is voeg je deze ook toe aan het mengsel van spruiten, tempeh en noten.

Roer goed door en geniet ervan!

 

Bron: chickslovefood