Heb jij wel eens zo’n dag dat je te laat opstaat en daardoor het ontbijt overslaat?
Wat nou als ik je zeg dat ik hierbij het perfecte recept heb voor een bananencake die je in plakken kan invriezen?
Is het geen prettig idee, dat je dan altijd een plak uit de vriezer kunt halen en alsnog kan gaan genieten van je ontbijt?

Hierbij het simpele recept:
* 4 bananen
* 4 eieren
* 4 theelepels kaneel
* 2 theelepels vanille poeder
* 130 gram havermout
* 30 gram rozijnen
* 25 gram walnoten

Cakeblik, blender, oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet je cakeblik in (bijvoorbeeld met kokosolie)
Schil de bananen en breek ze in stukken boven de blender, voeg de eieren, havermout, kaneel en vanille poeder toe.
Zet de blender aan en mix het geheel minstens een minuut, zodat het een luchtig beslag wordt.
Breek de walnoten in kleine stukjes.
Voeg de rozijnen en walnoten toe aan het luchtige beslag en roer goed door.
Giet het beslag in het cakeblik en zet het vervolgens 28 minuten in de oven.

Een plak van 50 gram geeft 81 Kcal
In de FOODApp staat die vermeld onder bananencake BITK

TIP:  lekker met een laagje 100% pure pindakaas 😉