Hier krijg ik nou echt het zomerse gevoel van: Italiaanse kip spiesjes met citroen en rozemarijn

Voor 6 spiesjes:
400 gr kipfilet
1 citroen
2 teentjes knoflook
6 eetl olijfolie
3 takjes rozemarijn
1 eetl oregano
peper
Nodig; mengkom, 6 spiesjes/satéprikkers

Bereidingswijze:
Ga je de kip spiesjes op de bbq bereiden?
Leg dan de prikkers te weken in een bakje met water. Zo zorg je ervoor dat ze niet verbranden op de bbq.

Pers de citroen uit boven de mengkom en schenk de olie hierbij.
Pers de teentjes knoflook uit boven de kom en ris de rozemarijn van de takjes.
Voeg ook de oregano en wat peper naar smaak toe aan de marinade.

Snijd de kipfilet in blokjes, niet al te groot maar zeker niet te klein.
Leg de kip in de marinade. Heb je de tijd? Dan is het het lekkerste als je de kip zeker zo’n 2 uur in de marinade kan laten staan.

Rijg de kipblokjes aan de spiesjes, zo’n 5 stukjes per spies.
Bak ze op de bbq (of in de grillpan) rondom mooi bruin en gaar!

Eet smakelijk!