Gebakken vis met wortelpuree

De puree van winterwortel en de kaneel geven dit gerecht een winters tintje.
Maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door eten.

Ingrediënten voor 4 personen

2 ui
1000 gram winterwortel
4 theelepels komijn
2 theelepel kaneel
1000 gram krielaardappelen
4 pangasius- of tilapiafilets
peper
1 eetlepel zonnebloemolie (voor de ui/wortel)
2 eetlepels vloeibare margarine of zonnebloemolie (voor de vis)
3 takjes peterselie

 

Bereidingswijze:

Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.

Fruit de ui met 2 theelepels komijn en 1 theelepel kaneel in de olie.

Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.

Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Kook de krieltjes in weinig water in 10 minuten gaar.

Stamp de groente tot een smeuïge puree.

Bestrooi de visfilets met peper en de overige kaneel en komijn.

Verwarm de margarine/olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in ca. 8 minuten gaar en bruin.

Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie door de krieltjes.

Eet de vis samen met de wortelpuree en de krieltjes.