De smeuïge kip gaat perfect samen met aardappelen en snijbonen.
Lekker en voedzaam.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen (vers of koelvers gesneden)
  • 1 kleine ui of 2 sjalotten
  • 150 gram champignons
  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel kookroom (light)
  • citroensap

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  6. Snijd de kipfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  7. Verwarm de olijfolie en bak hierin de reepjes kip bruin.
  8. Fruit de ui en het mosterdzaad kort mee.
  9. Voeg de mosterd en de champignons toe en laat dit een paar minuten mee pruttelen.
  10. Roer er 100 ml water door en kook de saus nog 1 minuut.
  11. Roer de room door de saus en breng het gerecht tegen de kook aan. Maak het op smaak met een paar druppels citroensap en een beetje peper.
  12. Serveer de snijbonen en de aardappelen erbij.