Hier thuis vinden we het leuk om steeds weer nieuwe recepten uit te proberen.
De kinderen denken daar iets anders over, maar door ze van jongs af aan mee te laten eten,
waarderen zij allerlei smaken en ben ik trots op de meiden dat ze alles mee-eten.

Zo ook deze andere versie van een Lasagne.
De eerste vraag die ik van ze krijg is standaard: “wat zit er in?”
Nu mochten ze het gaan raden, geen van beiden had door dat er pompoen in verwerkt was.
Dus zonder dat ze het doorhadden, aten ze veel meer groenten 😊

Ingrediënten 3 personen (of 2 volwassen en 2 kinderen):
450 diepvries pompoen
500 gekookte rode biet
1 rode ui
1 teentje knoflook
100 verse geitenkaas
1 eetlepels zonnebloemolie
800 tomatenblokjes
2 eetlepels salie of oregano of Italiaanse kruiden
125 verse lasagnebladen

 

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Bereid de pompoenblokjes volgens aanwijzingen op de verpakking
– Snijd de bieten in dunne plakjes
– Snipper de ui en knoflook
– Verhit de olie in de pan en fruit de ui met knoflook 2 minuten
– Voeg de pompoenblokjes en tomatenblokjes toe, neem de pan van het vuur en pureer
de groenten met de staafmixer (of voeg alles toe aan een keukenmachine en pureer op deze manier)
– Zet vervolgens het groente prutje weer op het vuur en voeg 1 eetlepel salie of oregano toe en laat het geheel 3 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met wat peper.
– Vet een ovenschaal in
– Verdeel een laagje groente prutje over de bodem van de ovenschaal
– Bedek met 1/3 van de lasagnebladen
– Bedek dit met 1/3 van het groente prutje
– Vervolgens de helft van de bieten over de groenten verdelen
– En verkruimel 1/3 van de geitenkaas erover
Maak zo nog twee lagen, waarvan de laatste geen biet bevat.
Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar.
Dek eventueel de lasagne af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Bestrooi voor het serveren de lasagne met de rest van de salie/oregano

Eet smakelijk!