Vind jij die grote Loempia’s bij de Chinees ook zo lekker?
Ik wel, maar de laatste keer dat ik zo’n Loempia at, droop het vet eraf en was bij mij
de lekkere trek toch wel weg…
Gelukkig is er een andere gezondere variant hiervoor te bedenken: de Loempia Bowl
Wat heb je nodig?

Ingrediënten 2 personen:
4 vellen filodeeg
400 gram wokgroenten met taugé
1 handje cashewnoten
2 eetlepels sojasaus
2 eieren
2 eetlepels sesamzaad
peper, zout & olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden

Ontdooi het filodeeg onder een vochtige theedoek of een uurtje van tevoren

Verwarm een scheutje olie in een wokpan en wok de groenten samen met de cashewnoten,
sojasaus en een snuf peper en zout in 8 minuten.

Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje olie, klop de eieren de los
en bak hier een omelet van. Breng op smaak met peper & zout

Leg de ontdooide filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze mogen elkaar
een beetje overlappen. Besmeer de vellen met een beetje olijfolie en bestrooi met de sesamzaadjes.
Schuif ze de oven in en bak ze in 3 minuten goudbruin. Let op: houd het in de gaten, want het kan hard gaan.

Snijd de omelet in reepjes en breek de vellen filodeeg in stukjes. Roer beide door de groenten.
Verdeel over twee borden en eet smakelijk!

Bron: Chickslovefood uit het 20 minutes or less-kookboek