Met Hollandse pot kan je heel goed wokken.
Hierbij een snel en voedzaam wok-gerecht met meerdere groentes.

Ingrediënten 4 personen:

1 bloemkool
400 gram verse spinazie
3 teentjes knoflook
700 gram voorgekookte krieltjes
40 gram walnoten
1 gerookte kip à ongeveer 170 gram
Peper & zout

 

Bereidingswijze:
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar.
Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.
Pers de knoflook uit.
Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de krieltjes in 8 minuten met een snuf zout en peper.
Voeg de knoflook toe en roer goed door.
Voeg de spinazie toe en laat dit slinken voordat je de gekookte bloemkool ook toevoegt.
De walnoten breek ik altijd even wat kleiner en voeg ik samen toe met de blokjes gerookte kip.

Een bord van 400 gram geeft 256 Kcal.

Dit gerecht staat in de Food app onder “Krieltjes wok met bloemkool BITK”