Via klanten en vrienden krijg ik nogal eens recepten toegestuurd,
zo ook deze omelet met Aziatisch tintje.
Een heerlijk hoofdgerecht met o.a. paksoi, sojasaus en sesamzaadjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g verse snijbonen
1 struik paksoi
1 zakje bosui
150 g groene aspergetips
250 g winterpeen
2 tl sesamzaadjes
2 el sojasaus
7 eieren
3 el kraanwater
4 el zonnebloemolie
200 g jumbogarnalen

Bereidingswijze:

Snijd de snijbonen in schuine, brede repen en kook in 5 min. beetgaar.
Neem met een schuimspaan de bonen uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de paksoi in repen en de bosui in ringetjes.
Kook de paksoi in het kookwater van de snijbonen 3 min. en voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Giet af.

Schil de peen en snijd in flinterdunne plakjes en de plakjes in reepjes (julienne).
Meng de peen met de snijbonen, pasksoi, aspergetips, sesamzaadjes en sojasaus.

Klop de eieren los met het water. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 4 min. een dunne omelet.
Bak er zo nog 7. Verdeel de groenten en garnalen over de 8 omeletten. Rol op en snijd schuin door.
Bestrooi met de bosui.
Bon appétit!