Penne met preisaus

Ingrediënten voor 2 personen

1 winterwortel
½ citroen
kaneel
400 gram prei
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
peper
150 gram volkoren penne
150 gram garnalen
2 eetlepels kookroom light
1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereidingswijze:

Schrap de wortel en rasp hem grof.

Maak van de wortel met wat citroensap en kaneel een salade en zet even apart.

Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.

Pel de knoflook en snijd het teentje klein.

Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.

Maak de groente op smaak met peper.

Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.

Laat de garnalen eventueel in 4 minuten hierin gaar worden.

Laat de penne uitlekken en schep de saus erdoor. Maak het op smaak met de dille, een drup citroensap en wat geraspte citroenschil.

Eet smakelijk!