Balance is the Key Balance is the Key

Eetswitch avocado

36. 22 April 2021 avocado eetswitch
"MAAR IK EET ZO GEZOND EN VAL NIET AF!"
Een veelgehoorde zin in mijn praktijk.
In gezonde voeding zitten ook calorieën. En laten calorieën nou net het verschil maken of we op gewicht blijven, aankomen of afvallen. Want afvallen gaat over calorie inname versus calorie verbruik.
Neem nou het voorbeeld van de avocado. Heerlijk een boterham met hummus, komkommer, halve avocado en o ja nog een eitje erop. Wist je dat je dan al snel rond de 400 calorieën naar binnen werkt?
Hanteer jij een eetpatroon met drie maaltijden op een dag dan zou je nog aan je calorierestrictie kunnen komen. Maar als je de rest van de dag een smoothie met de andere helft avocado neemt, een volle hand noten als tussendoortje, een lekker bord vol avondeten en nog wat andere tussendoortjes, dan gaat er wellicht toch meer calorieën naar binnen dan dat je verbruikt.
Ik ben zeker een voorstander van gezonde voeding, maar #weetwatjeeet , #weethoeveeljeeet en #weetwatjedoet als je wilt afvallen.
Je kunt de avocado ook prakken en in een bakje bewaren (inclusief pit want dan wordt het niet zo snel bruin). Zo smeer je i.p.v een halve avocado veel minder op je boterham en heb je toch alle goede voedingsstoffen van de avocado binnen maar heel wat minder calorieën.
Enjoy!