Vind jij hartige taart ook zo lekker?
Hierbij een recept met maar een paar ingrediënten.

Ingrediënten 1 taart:

8 vellen filodeeg
800 g verse bladspinazie
200 g feta
3 eieren
3 el sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Haal het filodeeg uit de vriezer en wikkel het (uit de verpakking) in een vochtige theedoek. Laat het ontdooien.

Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.

Verwarm een scheut olie in een koekenpan en voeg de spinazie toe. Bak deze totdat hij helemaal is geslonken.

Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit.

Verbrokkel de feta.

Klop de eieren los en meng het met een flinke snuf peper en zout met de verbrokkelde feta en spinazie.

Vet een springvorm (met een doorsnede van zo’n 24 cm) in en leg een vel filodeeg op de bodem. Leg vervolgens een vel filodeeg met één punt in het midden op de bodem, zodat ongeveer de helft van het vel over de rand hangt. Herhaal dit met vijf vellen, totdat de rand van de springvorm helemaal bedekt is.

Meng nu de spinazie met het ei-feta mengsel en twee eetlepels sesamzaadjes en verdeel dit over het filodeeg.

Vouw vervolgens het filodeeg dat over de rand van de springvorm hangt naar binnen en leg het laatste vel er bovenop. De taart moet nu overal afgedekt zijn.

Bestrijk de taart licht met olie en besprenkel met de overgebleven sesamzaadjes.

Zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin en gaar! Als hij te bruin wordt, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.