Een stamppotrecept met zoete aardappel voor als je het net even anders wilt doen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 aardappelen
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 150 gram tofu
  • chilipoeder
  • 400 gram gesneden andijvie of andijviestronk
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de zonnebloemolie op heel laag vuur zacht.
  4. Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
  5. Voeg de tofureepjes toe aan de uien en bak ze mee.
  6. Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
  7. Verwarm de melk.
  8. Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
  9. Meng de uien met tofu en de andijvie erdoor.
  10. Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper.