Ken jij ze nog, Wentelteefjes?
Mijn moeder maakte ze vroeger wel eens en toen de kinderen klein waren maakte ik ze heel af en toe.
Toen ik ze laatst voorbij zag komen op insta, heb ik mij er ook weer eens aan gewaagd.
Je kunt ze op allerlei manieren garneren.
Hierbij een lekker voedzaam recept voor de ontbijt-challenge.

Ingrediënten 1 persoon:

  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 th. kaneel
  • 1 eetl. honing
  • 1 kleine banaan
  • 1 th. kokosrasp

Bereidingswijze:

Meng de amandelmelk, ei en kaneel met elkaar in een diep bord.

Verwarm een grote koekenpan met een beetje kokosolie of olijfolie.

Haal de boterhammen aan beide zijden goed door het eimengsel.

Leg de boterhammen in de pan en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin aan beide zijden.

Verwarm een andere koekenpan met een beetje kokosolie of olijfolie en voeg de honing toe.

Snijd de banaan in plakjes en bak deze op laag vuur in 3-5 minuten bruin.

Haal de wentelteefjes uit de pan en snijd ze schuin doormidden.

Bestrooi de wentelteefjes met kokosrasp en leg de plakjes banaan er op.

 

In FOOD-app onder de naam: “Wentelteefjes banaan BITK 317 gr.”

Kcal: 422