Op zoek naar een goede vervanger voor de vette oliebollen met oud & nieuw?
Of gewoon een lekkere snack in het weekend 😉
Wat dacht je van deze kwarkbollen?

Ingrediënten voor 12 kwarkbollen
• 150 gram krenten
• 250 gram vanille kwark
• ½ appel in blokjes
• 250 gram spelt- of tarwebloem
• 2 eieren
• 1 eetlepel olie
• 1 eetlepel bakpoeder
• Snufje zout

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 graden
Wel de krenten 15 minuten in warm water
Meng de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar en voeg
daarna de bloem, appel en de krenten er doorheen
Goed roeren en verdeel het deeg met twee lepels in 12 bolletjes
over de met bakpapier beklede bakplaat.
(Tip: bakje heet water ernaast om je lepels nat te houden, dit gaat het plakken tegen)

Bak ze 25-28 minuten in de oven (Let op, iedere oven is verschillend)

Haal ze uit de oven en eet smakelijk!!