Balance is the Key Balance is the Key

Pompoenmuffin

47. 26 oktober 2021 pompoenmuffin

Open haard aan, pompoensoep maken en daarbij deze lekkere pompoenmuffin eten..
Ik heb zin in de herfst!

Ingrediƫnten 16 muffins
400 gr. pompoenblokjes (koelvers of diepvries)
200 gr. gorgonzola
1 sjalotje of rode ui
1 teentje knoflook
3 eieren
180 gr. speltbloem
75 gr. roomboter
225 gr. magere kwark
2 tl. bakpoeder
1 tl. tijm
zout & peper
olie om in te bakken

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de pompoenblokjes op laag vuur in een beetje olie en voeg naar smaak peper & zout toe.
Snijd het sjalotje in stukjes en pers het knoflookteentje uit en voeg toe aan de pompoenblokjes. Bak het, samen met de tijm, een paar minuten mee.

Smelt de roomboter in een steelpannetje en klop hier de eieren door en vervolgens de kwark.

Snijd de gorgonzola in stukken.

Voeg het pompoenmengsel en het kwarkmengsel samen in een keukenmachine of blender. Meng vervolgens de gorgonzola, speltmeel en bakpoeder hier aan toe en mix het geheel goed door elkaar.

Verdeel het beslag over 16 muffinbakjes en bak het midden in de oven in 45 minuten gaar.

Vermeld in Food app onder:
Pompoenmuffin BITK

Muffin 85 gram = 146 Kcal

Recept & Foto: Balance is the key