Iedereen houd van een quiche. Helaas bevat het bladerdeeg veel vet.
Dus daar heb ik iets op bedacht; je bekleed de quiche met courgette i.p.v. deeg.
Dit heb je nodig voor één quiche (ong.5 personen)

  • 2 broccoli
  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zuivelspread met kruiden (light)
  • 200 gram geraspte kaas (30+)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout/peper
  • 80 gram ongepelde pistachenoten
  • olijfolie (invetten springvorm)

Verwarm oven voor op 180 graden.

Kook de broccoli gaar in acht minuten, vervolgens prak je de roosjes.

Snijd de courgette in schijfjes met een kaasschaaf.

Vet een springvorm in met wat olijfolie en leg de courgette (dakpansgewijs) op de bodem en langs de zijkant van de springvorm.

Mix de eieren met zuivelspread, kaas (houdt één eetlepel kaas over voor de garnering), kerriepoeder, zout en peper. Vervolgens voeg je de broccoli toe.

Het broccolimengsel kan nu in de springvorm en garneer het met de pistachenoten en kaas.

Zet het 40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Recept: Balance is the key
Foto: Studio Puur