Balance is the Key Balance is the Key

Bananencake met chocolade

bananencake chocolade

Een heerlijke bananencake die echt een aanrader is! Ook als je niet dol bent op banaan, is deze cake een tip! Eet smakelijk!

Ingrediënten
3 eieren
3 rijpe bananen
1 appel
160 gr. havermout
2 el.  Kaneel
Snufje zout
30 gr. grof gehakte pecannoten
100 gr. grof gehakte pure chocolade
1 tl. bakpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de (gepelde) bananen, de stukjes appel, de eieren, de kaneel en het zout in een blender en meng het tot een gladde massa. Doe de havermout en het bakpoeder erbij en meng tot alles fijn gemalen is. 

Roer met een lepel 75 gr. van de stukjes chocolade erdoor.

Giet het beslag in een met bakpapier bedekte cakevorm en garneer met een paar plakjes banaan, de nootjes en de rest van de chocolade. 
Bak de cake in 45-50 min. In het midden van de oven gaar.

Om te testen of de cake gaar is, prik je er met een satéprikker in. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, anders nog een paar minuten langer in de oven  laten staan.

Vermeld in Food app onder:
Bananencake chocolade en pecannoten BITK

Plak 40 gram = 83 Kcal

 

Foto: Studio Puur