Balance is the Key Balance is the Key

Kip Mango Pompoen Curry

44. 30 sept 2021 kipmangopompoencurry

Curry we love!

Deze curry heeft het zoete van de mango en het pittige van de Garam Masala kruiden.

Ingrediƫnten 4 personen
500 gr. kipfilet
600 gr. pompoenblokjes (of een pompoen)
350 gr. mangoblokjes (of twee mango's)
125 ml. kokosmelk light
2 lente-ui
1 teentje knoflook
1 tl. garam masala kruiden
1 tl. sesamzaadjes
Peper & Zout

Bloemkool (of 800 gr. bloemkoolrijst)

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en blend de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot rijst.

Snijd de kip in blokjes en bak dit met een geperst teentje knoflook in een wokpan.

Gebruik je een pompoen, leg deze even 20 minuten in de oven op 180 graden, zodat de pompoen zacht wordt. Hierna kan je de pompoen makkelijk doorsnijden.
Haal de pompoenpitten eruit, snijd de schil eraf en snijd de rest in blokjes.
Kook de pompoen!

Voeg de pompoenblokjes, kokosmelk, garam masala, peper & zout toe aan een keukenmachine en blend het geheel.

Voeg vervolgens het mengsel toe aan de kip. 
Schil de mango's en snijd ze in blokjes (of neem de diepvries mangoblokjes)

Voeg de mangoblokjes toe aan de kip/pompoen en laat het 5 minuten pruttelen.

In deze 5 minuten bak je de bloemkoolrijst even aan in een koekenpan met een beetje olijfolie.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Verdeel de bloemkoolrijst over 4 borden en vervolgens de kip-mango-pompoen curry. 

Maak het geheel af door de lente-uitjes erover te verdelen en de sesamzaadjes.

Eet smakelijk.

Vermeld in Food app onder:
Kipmangopompoencurry BITK

Portie 400 gram kipmangopompoencurry = 272 Kcal
Portie 200 gram bloemkoolrijst = 50 Kcal

Recept & Foto: Balance is the key