Balance is the Key Balance is the Key

Kwark Ontbijttaartje

49. 3 november 2021 cheesecake ontbijt

Dit keer werd ik geïnspireerd door een klant die eiwitrijke ontbijttaartjes wilde maken om zo haar eiwitten omhoog te krijgen.

Zelf ben ik toen mijn koelkast en kast eens ingedoken om te kijken of ik ook een lekker recept kon maken met de producten die ik in huis had.
Dit 1-persoons taartje heb ik als volgt gemaakt.


Ingrediënten
15 gram havermout
20 ml water
10 gram eiwitpoeder (ik had toevallig bananensmaak in huis)

65 gram magere kwark
65 gram optimel kwark appel kaneel
(je kunt ook 130 gram van een andere smaak kwark nemen, zoals vanille)
1 ei
30 gram blauwe bessen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de havermout, water en eiwitpoeder.
Leg een stukje bakpapier in een 1-persoons ovenschoteltje.
Lepel het havermout mengsel in het ovenschaaltje en druk goed aan.
Klop het ei op en gebruik de helft. (dus andere helft gewoon weggooien)
Roer het halve ei samen met de kwark.
Voeg de blauwe bessen toe en giet het mengsel in het ovenschaaltje.
Bak het taartje gaar in 40 minuten.
Laat goed afkoelen (uit het schaaltje) en geniet er lekker van.
(ook lekker na een nachtje in de koelkast).

Vermeld in Food app onder:
Kwark Ontbijttaartje BITK

Taartje 235 gram = 215 Kcal

Recept & Foto: Balance is the key