Balance is the Key Balance is the Key

Lasagne ricotta

Lasagne ricotta

Doe jij wel eens aan mealprep?
Mealpreppen is je eten voorbereiden en dit bewaar je in de koelkast of vriezer. Handig voor als je een keer laat uit je werk komt of als je je kinderen rond etenstijd naar allerlei sportclubjes moet brengen.

Deze lasagne maak ik vaak dubbel in het weekend (dus 2 ovenschalen). Zo eten wij een avond in het weekend deze heerlijke lasagne en doordeweeks als de meiden een sportavond hebben hoeven we de andere schaal alleen maar op te warmen en het eten staat in no time op tafel. Handig toch?

Ingrediƫnten 3-4 pers
800 gr. verse spinazie
6 lasagnebladen verdi
250 gr. ricotta
700 gr. passata
1 bol mozzarella
2 el. Italiaanse kruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de spinazie slinken in een wokpan met een beetje olie. 
Na het slinken duw je het vocht uit de spinazie en meng je de spinazie met de ricotta, passata en de Italiaanse kruiden.
Voeg naar smaak peper toe.

Vet de ovenschaal in.

Bedek de bodem met een derde van het groentemengsel.
Leg daar 3 lasagnebladen op.

Op de bladen leg je wederom een derde van het groentemengsel en 3 lasagnebladen.

Deze bladen bedek je met het laatste beetje groentemengsel.

Snijd de mozzarella in plakken en dek het geheel daarmee af. 
Bak in 40 minuten.

Vermeld in Food app onder:
Lasagne ricotta BITK

Portie van 400 gram = 344 Kcal

Foto: Studio Puur