Balance is the Key Balance is the Key

Spinazietaart

Spinazietaart

Een superlekker, makkelijk recept voor een spinazietaart met filodeeg en feta!

Ingrediƫnten 4 pers
8 vellen filodeeg
800 gr. verse spinazie
200 gr. feta
4 eieren
125 gr. magere kwark
1 rode ui
2 teentjes knoflook
3 tl. sesamzaad
peper & zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en knoflook en fruit op zacht vuur in olijfolie.
Voeg de spinazie toe + peper en zout naar smaak.
Is de spinazie geslonken, druk dan het vocht eruit.

Meng in een kom de eieren met de kwark.

Bekleed een ingevette springvorm met de filodeeg waarbij je de filodeeg over de rand laat hangen, zodat je de taart later kan dichtvouwen.

Op het filodeeg komt het spinazie mengsel gevolgd door het ei/kwark mengsel. 
Hierover verkruimel je de feta.

Vouw de taart dicht en besmeer de vellen met een beetje olijfolie.

Strooi de sesamzaadjes over de taart.

In 30 minuten is je spinazietaart klaar.

Vermeld in Food app onder:
Spinazietaart BITK

Portie 400 gr. = 435 Kcal

Foto Studio Puur