Balance is the Key Balance is the Key

Stamppot Snijbonen

45. 7 oktober 2021 stamppot snijbonen

De stamppottentijd komt er weer aan, heerlijk!

Nu zijn sommige mensen bang om aardappelen te eten, omdat ze ooit gelezen of gehoord hebben dat ze daar dik van worden.
Nou lieve mensen dat is een fabeltje, want je kan niet dik worden van één specifiek product. Net dat je niet kan afvallen als je elke dag een portie wortelen eet.

Afvallen draait om je gehele voedingspatroon en daarbij is variatie erg belangrijk. Aardappelen bevatten vitamine C en vitamine B6, en in kleinere hoeveelheden ook andere B-vitamines. Daarnaast zit er in aardappelen kalium en in kleinere hoeveelheden ook calcium en fosfor.

Hierbij een lekker recept met snijbonen en gerookte kip. 

Ingrediënten 4 personen:
1000 gram (geschilde) aardappelen (of kookaardappelen uit de koeling)
800 gram gesneden snijbonen 
10 gram ongezouten roomboter
300 gram gerookte kip
100 gram oude geraspte kaas
Groentebouillonblokje

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze gaar. 
Kook de snijbonen, inclusief het bouillonblokje, beetgaar in ongeveer 10 minuten.

Snijd de gerookte kip in blokjes.

Pureer de aardappelen met de roomboter en voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg de snijbonen, gerookte kip en geraspte kaas toe en stamp/roer alles goed door elkaar.

Vermeld in Food app onder:
Stamppot snijbonen BITK

Portie 400 gram = 313 Kcal

Recept & Foto: Balance is the key