Balance is the Key Balance is the Key

Tips gezonde BBQ

week 24 2023 bbq tips

Lekker hè die zomerse temperaturen?
Bij ons thuis heeft de BBQ al aangestaan en bij jullie?

Ik krijg soms van die leuke berichtjes:

S.O.S. morgen BBQ…
Tips??

Haha ik houd ervan om zulke berichten te krijgen.

Hierbij deel ik wat tips om van de BBQ geen CalorieBom Festijn te maken:

* Vertel je vrienden/familie dat je aan het afvallen bent

Betrek je omgeving bij het afvalproces. Het voelt wat ongemakkelijk in het begin, maar uiteindelijk heb je er wel profijt van. Zij zullen (als het echte vrienden zijn) je niet telkens vragen of je nog een stukje vlees wilt of aandringen op nog een wijntje in de trant van “doe toch gezellig”. Want die gezelligheid ben jij en zit niet in eten en drinken!

* Vul je bord één keer

Ga je bord niet vijf keer vullen als je normaal gesproken ook maar één keer je bord vult bij het avondeten. Vijf keer de hoeveelheid calorieën ga je natuurlijk op de weegschaal terug zien.
“ach één keertje kan toch wel?”  Ja dat klopt, maar besef dat de zomer net is begonnen, dus hoe vaak ga jij dat zeggen…”ach…..”
Houd jezelf niet voor de gek en schep je bord de 2de keer lekker vol met salade (en nee daar bedoel in niet de huzarensalade mee)
Neem als toetje een lekkere fruitsalade of een waterijsje, er komen nog genoeg BBQ’s aan.

* Kies slim….

Kies voor mager vlees zoals kipfilet, kalkoenfilet, biefstuk, tartaar, vis of een goede vegetarische burger. Probeer de vette vleesproducten te vermijden en ook de gepaneerde.
Grill lekker wat groente op de BBQ, zoals courgette, aubergine en paprika, maar ook ananas van de BBQ is een traktatie.

Stokbrood en kruidenboter bevatten beiden enorm veel calorieën (en laten de calorieën nou net leidend zijn of we op gewicht blijven of niet …). Breek een aantal wasa thin crisp crackers in een bakje en vervang de kruidenboter voor zuivelspread light met bieslook.

Sauzen…..fritessaus is minder vet dan mayonaise en in ketchup en curry zitten heel wat minder vetten dan in pindasaus. Dit soort kleine aanpassingen kunnen al vele calorieën schelen.

Zet op tafel wat bakjes met snoeptomaten, augurken, komkommer, olijven, meloen en ananas, hiermee kan je gezond genieten totdat je dat stukje vlees op je bord krijgt.

* Eet voldoende gedurende de dag

Denk aan de goede basis voor overdag en sla geen maaltijden over, want dan creëer je een hongergevoel en is de kans op “overeten” erg groot.

Tips die waardevol zijn als je er wat mee doet!
Geniet van de zomerse dagen.

 

# meppel #gewichtsconsulent # afvallen # personal fitness trainer